Java'ya Giriş

JAVA hakkında bilgiler.

Java'ya Giriş

Mesajgönderen eeeturk » Cum Haz 13, 2008 10:04 pm

Bu yazımızda JAVA'ya giriş nasıl yapılır onları öğrenmeye çalışacağız.
Neydi Java’daki bu esrarengiz çekim kuvveti ki insanları, üniversiteleri, savunma sanayisini, ülkemizdeki çoğu ARGE’yi, TÜBİTAK’ı, NASA’yı kendine bu denli çekiyordu. Kısa bir araştırmadan sonra bazı bilgiler edindim ancak tam manasıyla da öğrendiğimi söyleyemem. Java’nın en önemli özelliklerinden bir tanesi platform bağımsız çalışabilmesi. Yani yazdığınız kod Linux’te, MacOs’da, Windows’da çalışabiliyor. Ayrıca elektronik cihazlar için ve internet programcılığında da bu dil kullanılabiliyor. Şimdilik bu kadar öğrendiklerim ama öğrendikçe yeni kaynaklar buldukça burda yazmaya çalışacağım inşallah. Yani öğrendikçe paylaşmak istedim ki öğrenirken de faydam olsun.

İlk aşama olarak

http://www.netbeans.org

adresine girerek Netbeans IDE yi hangi compiler özelliklerini kullanacaksak ona göre indirmemiz gerekmektedir. Bu yazıyı yazarken indirme özellikleri adresinden
http://download.netbeans.org/netbeans/6.0/final/

istediğiniz paketlere uygun IDE yi seçip indirebilirsiniz. Daha sonra İngilizce’si olanlar aşağıdaki adresten Netbeans ile dünyaya hoşgeldin diyebilirler..

http://java.sun.com/docs/books/tutorial ... beans.html

Daha sonra vakit bulduğum takdirde ve daha çok bilgi sahibi olursam ve kar yağmazsa :) Türkçe bir şeyler yazıp çizmeye çalışacağım inşallah.
eeeturk
Site Yöneticisi

Re: Java'ya Giriş

Mesajgönderen yasin » Cum Mar 06, 2009 5:49 pm

Daha ilk adımda şöyle bir sorunla karşılaşabilirsiniz ki eğer karşınıza çıkarsa çözüm yolunu sizlere burdan bildirmekte fayada var...

javax.xml.transform.TransformerConfigurationException: Could not compile stylesheet
Bunun çözümünün biraz araştırdıktan sonra ise problemin türkçe işletim sistemi kullanmaktan kaynaklandığını ve bunu halletmek için c:/program files/netbeans/etc dizini içindeki netbeans.conf dosyasını düzenliyoruz. Yapacağımız işlem çok basit, dosyadaki netbeans_default_options satırının sonuna --locale tr_TR ekliyoruz ve kapatıyoruz.

Bendeki dosyanın son hali şu oldu
netbeans_default_options="-J-Dorg.netbeans.modules.tomcat.autoregister.token=\"1191709154171\" -J-Dorg.netbeans.modules.tomcat.autoregister.catalinaHome=\"C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache Tomcat 6.0\" -J-Dcom.sun.aas.installRoot=\"C:\Program Files\glassfish-v2-b58g\" -J-client -J-Xms32m -J-XX:PermSize=32m -J-XX:MaxPermSize=200m -J-Dapple.laf.useScreenMenuBar=true -J-XX:+UseConcMarkSweepGC -J-XX:+CMSClassUnloadingEnabled -J-XX:+CMSPermGenSweepingEnabled --locale tr_TR"

www.ozgurblogcu.com ‘ dan alıntıdır. Arkadaşa çokca teşekkür ediyorum uzun aramalarımın sonunda buldum ve Java ve Netbeans ile ilk tanışmam tam bir kabusa dönüşecekti ki son anda kurtuldum. Umuyorum ki yurt dışında fazla çıkmayan yerelleştirme sorunlarından dolayı ülkemizde JAVA’ya Netbeans ile başlamaya heveslenen arkadaşların ilk adımında karşılarına çıkabilecek bu hataya karşı size de çözüm olan bir yazıdır.

En son eeeturk tarafından Cum Mar 06, 2009 5:49 pm tarihinde darbelendi.
yasin

Dön JAVA

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir